Sök flyg

Returtyp

Flyg till Pisa

Pisa, världsberömd för det arkitektoniska projektet som gick fruktansvärt fel, är en fängslande stad med många sevärdheter utöver sitt lutade torn. Staden ligger i det enormt natursköna området  Toscana i mitten av Italien och är en berömd universitetsort.Studentlivetger staden en vibrerande puls och här finns gott om barer och kaféer du kan besöka utan att känna dig rånad på pengar. Vart du än tittar ser du även välskötta romanska byggnader, gotiska kyrkor och renässanstorg med en livlig gatuscen som domineras av lokalbor framför turister.

Visum
Visum krävs ej för resenärer med EU-pass. Tänk dock på att passet måste vara giltigt under hela vistelsen.

Säsong

Eftersom staden ligger endast 10 kilometer från havet så präglas Pisas klimat av detta. Friska, men ljumma, vindstötar kommer in från Medelhavet. På vintern kan det bli ganska kallt, men våren är mild och sommaren mycket varm. Även hösten är en vacker tid i den lilla idylliska staden.

Ta sig runt

Man tar sig lättast runt i Pisa med bussar eller till fots. De flesta sevärdheter finns inom en halvtimmes gångväg mellan varandra.

Öppettider

Affärer håller vanligtvis öppet kl 8.30-13.00 och 15.00-19.00. Restauranger är oftast öppna för lunch kl 12.00-14.00 och för middag på kvällen kl 19.30-22.00. Många restauranger håller stängt någon dag i veckan, ofta söndagar eller måndagar.

Dricks

Drickssystemet är i stort sett som det svenska. Restaurangnotor inkluderar betjäningsavgift, men man brukar lägga till 10-15% beroende på restaurangens klass och räkningens storlek, och självklart bara om man är nöjd.

Information och nödfall

Nödnummer: 112

Polis: 113

Brandkår: 115

Ambulans: 118

Sevärdheter( topp5):

1. Förutom det lutande tornet på Piazza Del Duomo, är även de två intilliggande byggnaderna – domen och baptisteriet - väl värda ett besök. Det finns även en intressant kyrkogård i anslutning. Allt är med på UNESCO:s världsarvslista.

2. Kritvita Cathedral di San Zeno är en av de vackraste byggnaderna i staden och bör ses.

3. Campo dei Miracoli är en huvudgata för sevärdheter, butiker, restauranger och caféer. Borgo Stratto är en annan trevlig shoppinggata nära Piazza Del Duomo.

4. Runt torget Piazza delle Vattovaglie finns fina restauranger och enkla trattorior att vraka mellan. På kvällstid rör sig mycket folk längs flodbankerna. Här är det perfekt att sitta och äta eller ta sig något att dricka och njuta av folkvimlet.

5. För att få en känsla av naturen kan man bege sig till Parco Naturale di Migliarino som är en enorm park. Eller så åker man helt enkelt ut på den toskanska landsbygden där det finns mycket att upptäcka.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 101.000

Valuta: Euro

Landsnummer: 39

Religion: Majoriteten katoliker

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Italienska

mer

Billiga flyg till Pisa från:

 Reseguide Pisa

Pisa ligger i västra Toscana vid floden Arnos strand. Staden började som en liten bosättning vid havet för över 3000 år sedan, och har en gammal och fascinerande historia. Det var en av de fyra stora maritima republiker under medeltiden och många av dess historiska landmärken går tillbaka till denna ... Pisa stadsguide

från 478 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Pisa

Hotell i Pisa

Car hire in Pisa

Bilder av Flickr/Velo Steve