Sök flyg

Returtyp

Flyg till New York

Skyscanner jämför de lägsta flygpriserna på flyg till New York från alla ledande flygbolag och resebyråer. Skyscanner är snabbt, enkelt och gratis att använda. Jämför olika flygrutter och boka dina flygbiljetter direkt. Om dina resdatum är flexibla kan vi visa dig vilka dagar i månaden du flyger billigast till New York. Bläddra igenom de flyg vi erbjuder, eller använd sökrutan och låt oss hjälpa dig att finna de billigaste flygbiljetterna till New York.

New York, New York… denna magiska kosmopol är en av svenskarnas absoluta favoritdestinationer. Ingen annanstans i världen hittar du en stad lika sprudlande och kreativ, med ett utbud av restauranger, kultur och shopping som slår alla fantasier. Kom och upplev allt som New York har att erbjuda och förälska dig i stadens unika energi!

Visum
Du får stanna upp till 90 dagar med ett giltigt pass. Vill du stanna länge än så krävs ett visum. För aktuell reseinformation: klicka här.

Säsong 

Året runt. Tänk dock på att högsommaren kan bli riktigt varm och vintrarna i sin tur väldigt kalla.

Ta sig runt

Tunnelbana är ett enkelt och billigt färdmedel. Det bästa sättet att uppleva New York är dock till fots. Taxi går att få tag på dygnet runt.

Öppettider

Officiella öppettider: Butiker håller i regel öppet måndag till lördag 10.00-18.00 och stormarknader mellan 10.00-22.00.

Banker måndag till fredag: 09.00-15.00/16.00 och restauranger 11.00-15.00 och 19.00-23.30.

Dricks

Du förväntas lägga drygt 15%-20% av slutnotan i dricks för restaurangnotor och taxiresor.

Information och nödfall

Polis, brandkår och ambulans nås på 911.

Sveriges generalkonsulat: 445 Park Avenue mellan 56th Street and 57th Street. (tel +1 212 888 3000 )

Svenska Kyrkan: 5 East 48th Street, 10017 NY New York (tel +1 212 832 8443)

Sevärdheter

Metropolitan Museum of Art: Mer än fem miljoner besökare om året kan inte ha fel. Metropolitan är New Yorks i särklass populäraste sevärdhet med ett exceptionellt utbud av konst. 

Central Park: Upplev en av de mest filmade parkerna i världen, Central Park, med en traditionell (och dyr) häst- och vagntur, en picknick om vädret tillåter eller en runda runt parken till fots. 

Brooklyn Bridge: En av New Yorks ikoner, Brooklyn Bridge, anses vara en av världens vackraste broar. Missa inte att ta ett foto här, likt så många världsstjärnor före dig.

New York Public Library: Boknörd eller ej, denna fantastiska och mäktiga byggnad är ett måste enbart för den fantastiska arkitekturen. Bläddra i böcker eller varför inte bland de 431 000 kartor som finns här. 

Brooklyn Flea Market: Denna enorma marknad äger rum på helgerna och erbjuder allt mellan himmel och jord. Här hittar du unika presenter att köpa med hem och inte minst mängder med matdelikatesser.  

 

mer

Billiga flyg till New York från:

 Reseguide New York

Time Square New York
The Empire State Building
Central Park New York
"Drömmarnas stad", "Betongdjungel" och "Det stora äpplet" är bara några av de kärleksfulla smeknamn som denna unika destination har fått genom åren. New York består av fem stadsdelar: Brooklyn, Bronx, Queens, Staten Island och naturligtvis Manhattan, som är berömd över hela världen för sin slående horisont. Varje stadsdel har sin ... New York stadsguide
Ett annat New York

Bloggen tipsar om stadens små pärlor och godbitar som inte finns i de vanliga reseguiderna

från 2.491 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande New York

Hotell i New York

Car hire in New York

 24 timmar i New York

Bilder av Flickr/S J Pinkney