Sökning

Avresa

Resenärer

Reseklass

  • Kontrollera pris (nya fönster)
Mauritius

Flyg till Mauritius

Mauritius ligger i Indiska Oceanen och det är både namnet på landet och på huvudön. Det mest slående är nog de vackra vita stränderna med vajande palmer och det azurblåa havet som inbjuder till bad och aktivitet. Mauritius historia är fylld av sjörövare och kolonialmakters kamp om herravälde. Kulturen har påverkats av många indiska, kinesiska, muslimska och europeiska bosättare. Idag bor mest indier och afrikaner på öarna. Den goda maten är krydd- och färgstark och speglar den mångkulturella atmosfären.

Visum

Nej, det behövs inte. Däremot måste ditt pass vara giltigt för sex månader.

Säsong

Mauritius har varmt året runt, utan några större väderförändringar. Medeltemperaturen är mellan 26 och 30 grader. Sommaren, då temperaturen är högre och det regnar lite mer, är mellan november och april. Vintersäsongen är mellan maj och oktober. Då är det väldigt soligt, men lite svalare i luften.

Ta sig runt

På Mauritius och öarna runt omkring tar man sig runt med bil, cykel och båt. Man kör på vänster sida.

Öppettider

De större butikerna har öppet från 09.30 till 19.30 (måndag-lördag). På söndagar och helgdagar är de flesta butiker stängda.

Dricks

Restauranger och hotell har ofta inkluderat en avgift på 10 procent på räkningen/notan. Därför förväntar man normalt sett inte dricks på Mauritius. Men om du under vistelsen har fått extraordinärt god behandling och vill belöna det kan du självklart ge dricks till någon personligen.

Nödnummer: 999

Sevärdheter (topp5)

Port Louis

Huvudstaden Port Louis på Mauritius nordvästra kust grundades av fransmännen på 1700-talet. Den koloniala arkitekturen är välbevarad och man får en vacker överblick över staden vid ett besök på Fort Adelaide. I Port Louis finns shoppingområden som Caudan Waterfront och Port Louis Bazaar, och ett rikt kulturliv med teatrar och historiska museum att besöka.

Ile Aux Cerfs

Den lilla ön Ile aux Cerfs är den centrala platsen för allehanda vattensporter och anses ha den vackraste stranden på hela Mauritius.

Chamarell

Chamarell är ett fantastiskt vackert område där den vulkaniska sanden skiftar i blått, grönt och gult tack vare erosion. Här finns också restauranger och en storslagen natur.

Casela

Mauritius är bildad av slocknade vulkaner och här lever många unika djurarter och växter. Casela är en fågelpark med flera för Mauritius unika arter och inhyser också tigrar, apor och en vacker fauna.

Fyra fina orter

Orten Grand Bay erbjuder ett livligt nattliv med pubar, barer och diskotek. I Triolet Shivala, den längsta byn på Mauritius, finner man ett vackert hinduiskt tempel. I Falack finns en känd och färgstark utomhusmarknad. Vieux Grand Port är den äldsta orten och har en rik historik med bland annat de allra tidigaste forten.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 1,3 miljoner

Valuta: Rupie

Landsnummer: 230

Religion: Majoriteten är hinduer.

Tidsskillnad: + 2 timmar. Vintertid: + 3 timmar.

Officiellt språk: Engelska och kreol.  

mer

Bilder av Flickr/rafiq s