Sök flyg

Returtyp
Flyg till Milano

Flyg till Milano

Glamorösa modemetropolen Milano är känd för sitt hektiska tempo, fantastiska kök och otroliga shoppingutbud. Men Milano är även ett kulturcentrum med ett av världens bästa operahus, flera viktiga konstgallerior och inte minst en rik historia. Milano är en utmärkt weekenddestination och utgångspunkt för bland annat skidåkare. Stadens två flygplatser, Malpensa och Linate, trafikeras av flera lågprisflygbolag och har förbindelser med de flesta stora flygplatser.

Visum
Nej.

Säsong
Våren och hösten med sina soliga dagar och en medeltemperatur på drygt 20 grader lämpar sig bäst för ett besök i Milano. Vintrarna kan bli väldigt kalla och regniga och somrarna i sin tur mycket heta.

Ta sig runt
Milano har utmärkt kollektivtrafik och du kan enkelt ta dig runt med buss, spårvagn eller metron. Köp gärna speciella turistbiljetter som ger dig fria resor under ett eller två dygn.

Öppettider

Butiker håller normalt öppet mellan 09.00-13.00 och 15.00-20.00. Stormarknader, varuhus och större modebutiker stänger inte för lunch.

Dricks
Inget krav, men har servicen varit bra kan du avrunda uppåt.

Information och nödfall:
Carabinieri (militär polis): 112
Polis: 113
Brandkår: 115
Ambulans: 118
Svenska konsulatet: Via Valera n. 5, +39 (0) 2 990 220 67
Turistinformation: Azienda di Promozione Turistica (APT), Via Marconi 1

Sevärdheter (topp 5):
1. La Scala: Ett av världens mest berömda operahus där både Pavarotti och Maria Callas uppträtt.
2. Duomon: Milanos mest kända sevärdhet är den mäktiga katedralen belägen i stadens absoluta centrum.
3. Konstgalleriet i Brera: Pinacoteca Di Brera inhyser några av världens största mästervärk av bland annat Rafael och Caravaggio.
4. Milanos sjöar: Sjöarna Como, Maggiore och Garda ligger knappt en timmes körväg från Milano och passar utmärkt för en utflykt.
5. Galleria Vittorio Emanuele: Den sagolikt vackra gallerian ligger alldeles intill Duomon och innehåller både butiker och caféer.

Snabb fakta:
Invånare: 1,4 miljoner
Valuta: EUR
Landsnummer: 39
Religion: Majoriteten katoliker
Tidsskillnad: Ingen
Officiellt språk: Italienska

mer

Billiga flyg till Milano från:

 Reseguide Milano

Duomo
Den sista måltiden
Castello Sforzesco
Känd som världens modehuvudstad, Milano är Italiens modernaste stad och sägs vara den mest frenetiska. Här går livet fram fortare än någon annanstans i Italien och staden är känd för sin glamour och sofistikation. Efter att ha bombats kraftigt under andra världskriget karakteriseras arkitekturen på många platser av moderna byggnader ... Milano stadsguide

 Alternativ istället för flyg Milano

från 425 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Milano

Hotell i Milano

Car hire in Milano

Bilder av Flickr/Ulf Luljankoshi