Sök flyg

Returtyp
Miami

Flyg till Miami International

Miami, välkommen till underbara stränder, shopping och kändisspaning i tropiskt klimat på Floridas atlantkust. 

Visum

För svenska medborgare gäller det s.k. Visa Waiver-programmet vid inresa till USA, vilket innebär att visum vanligtvis inte behövs för vanliga turist- eller affärsresenärer på kortare vistelse än 90 dagar. Däremot är det dock obligatoriskt för alla som reser från Sverige att ansöka om godkännande innan man påbörjar sin resa. Ansökan om resetillstånd görs på internet via systemet ESTA i god tid före avresa. Information om ESTA finns på www.esta.us/svenska.html

Säsong

Här på Floridas sydspets är det varmt och soligt året runt. 

Ta sig runt

Amerika är ett land för bilister och i Florida är det inget undantag. Att hyra bil är relativt billigt och det kan löna sig att undersöka olika alternativ. Tänk på att villkor gällande försäkringar och ansvar kan skilja sig från bolag till bolag.

Öppettider

Butiker har normal öppet 09.00-18.00 på vardagar och 09.00-13.00 på helger. Många shoppingcentra och större butiker har mer generösa öppettider och även söndagsöppet.

Dricks

Dricksen ingår inte utan adderas på restaurangnotan och bör uppgå till 20%.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Svenska konsulatet för Miami ligger i Fort Lauderdale, 101 NE 3rd Avenue, Suite 1700B. Telefon (954) 467-3507

Sevärdheter

1. Art Deco distriktet, om du har hyrbil kan du cruisa längs strandpromenaden i Art Deco distriktet och bara njuta av de läckra pastellfärgade fasaderna. Här finns över 800 tidsenligt restaurerade byggnader vilket utgör världens största samling Art Deco-arkitektur.

2. South Beach, i folkmun ”SoBe”, samlar soldyrkare och partyelit. Här, mot en bakgrund av klarblått vatten och en gnistrande vit sand har mången tv-serie och film spelats in. Men även du kan känna av glamouren på ”SoBe”, häng på stranden på dagen, stassa upp till natten och däremellan kan du ta en bit mat på allt från burgerbaren på hörnet till high class cuisine på andra sidan gatan. Alla smaker och dofter samlas här.

3. Lilla Havanna, stadsdelen som är lite hetare, lite eldigare och så mycket mera färgstark. Ta dig tid att hänga här. Sörpla en kubansk kaffe och tjuvlyssna på männen som snackar politik runt dominospelen medan du puffar på en nyrullad cigarr i solskenet på Maximo Gomez Park. Du kan vandra runt på egen hand och upptäcka den latinska kulturen genom att besöka gallerier och restauranger här i Lilla Havanna, allt till tonerna av sugande salsarytmer eller svängig merengue. Vill du ha mer information tar du en guidad tur. 

4. Shopping, det är svårt att tänka sig ett besök i Miami utan shopping. Souvenirer, smycken, konsthantverk mm på de små charmiga butikerna längs med stränderna eller nästan precis vad du vill på en ”supermall”, ett shoppingcenter i gigantklass. Aventura Mall är ett exklusivt superköpcentrum i Aventura, en av Miamis norra förorter. Det är det största konventionella köpcentrat i Florida, och det tredje största i USA. Här finns 300 butiker, food court, restauranger och kanske fler frestelser än du hinner med under öppettiden. Med bil är det enkelt att nå och är inköpslistan lång kan du bo på bekvämt avstånd på något av hotellen alldeles i närheten. 

5. Miami Museum of Science and Space Transit Planetarium. Lekfullt lärande för alla åldrar. Här kan man vistas länge och förundras och fascineras av shower och demonstrationer med fokus på vetenskap, teknik, astronomi och natur. Det är ett fantastisk tillfälle att få se, lära och leka fram kunskap om hur man själv kan använda vetenskap idag för att påverka sitt i morgon. 

mer

Billiga flyg till Miami International från:

från 3.277 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Miami International

Hotell i Miami

Car hire in Miami International

Bilder av Flickr/daspader