Sök flyg

Returtyp
Liverpool

Flyg till Liverpool

Det är omöjligt att inte förälska sig i Liverpool, med den charmiga lokalbefolkningen, världsberömda musikscenen och den fantastiska shoppingen. Stan är ju dessutom födelseplatsen för Beatles musik och hem för Liverpool FC. Bäst kan Liverpool beskrivas som en smältdegel av kulturer och varierande och vibrerande, på dagen såväl som på natten. Kulturarv, popkultur, fridfullhet, hektiskt nattliv och allt däremellan gör att en resa hit blir en oförglömlig upplevelse.

Visum

Behövs inte.

Säsong

Storbritannien kan besökas året runt. De varmaste månaderna är mellan maj och september, medan det kan snöa mellan november och mars. Vädret i Storbritannien är mycket skiftande och det kan rekommenderas att alltid ta med regnkläder och varma kläder. Särskilt i de norra delarna kan det plötsligt bli mycket kallt.

Ta sig runt

Liverpool är inte en särskilt stor stad. Det går enkelt att ta sig runt i staden till fots. Dessutom finns bra kollektivtrafik i form av buss och tåg.

Öppettider

Bankerna i England håller normalt öppet ända till 16.30 på vardagar. Vissa håller öppet även på lördagar. Affärer har olika öppettider i olika områden, men de har i regel öppet mellan 8.30 och 17.30 (måndag-fredag), samt lördag förmiddag.

Dricks

10-15 procents dricks är vanligt att ge på restaurangerna. I taxin runda upp till jämna pund eller lägg till 10-15 procent på priset.

Nödnummer: 999

Sevärdheter (topp5)

The Beatles Story

Häng med på en otrolig resa och se hur fyra unga pojkar från Liverpool drivs till svindlande höjder av berömmelse. Beatles historia berättas i kronologisk ordning genom att du på museet får gå från rum till rum och där se i detalj hur deras liv förändras.

Gå på fotboll

Liverpool är en av Storbritanniens stora fotbollsstäder med sina två Premier League klubbar: Liverpool FC och Everton. Gå och se en match på Liverpools Anfield Stadium och du kommer att förstå varför spelarna säger att det är en av de mest spännande platserna i världen att spela på, supportrarna för ett otroligt väsen och är kända för att sjunga klubbhymnen ”You'll Never Walk Alone”.

Besök Formby

För ett miljöombyte, är en resa norrut längs kusten perfekt. I Formby, vilket endast ligger en kort tågresa bort, eller en två timmars promenad från Liverpools centrum, kan du se konstnären Anthony Gormleys ikoniska "Another Place" installation, som består av 100 gjutjärn i form av figurer i naturlig storlek som stirrar ut mot havet över den stora, vida stranden.

Kolla in nattlivet

Liverpools nattliv är legendariskt. Du kan se livemusik varje kväll i veckan, oavsett om det är internationella stjärnor på Echo Arena eller nya band på ett dussintal platser över hela staden. Det finns något för alla smaker, från banbrytande elektronisk musik till traditionella gaeliska musik från den andra sidan av Irländska sjön.

Missa inte konstmuseerna

National Museums Liverpool har den enda exklusiva engelska nationella konstsamlingen som går att finna utanför London. Walker Art Gallery har en omfattande samling av prerafaeliterna, huset Sudley Houses konst från före 1900-talets början, och International Slavery Museum har utställningar om slavhandeln.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 470.000

Valuta: Pund

Landsnummer: 44

Religion: Kristendom

Tidsskillnad: - 1 timmar

Officiellt språk: Engelska 

mer

Billiga flyg till Liverpool från:

 Spara! Flexibel gällande datum?

Dra muspekaren över månaderna för att se priser

från 4.064 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Liverpool

Hotell i Liverpool

Car hire in Liverpool

Bilder av flickr/stuartgrout