Sök flyg

Returtyp
Billiga flyg med Skyscanner

Flyg till La Paz

Bolivias tredje största stad ligger på en höjd över 3000 meter över havet. La Paz var förr Bolivias huvudstad och är i dag landets kommersiella, finansiella och industriella centrum och en av Sydamerikas snabbast växande städer. Flyg till La Paz och upplev en extraordinär stad med livliga marknader, trendiga caféer och spännande museer. La Paz är en ovanligt vacker stad, inte minst tack vare sitt spektakulära läge i Anderna.  Här finns flera utkiksplatser, miradores, som gör det möjligt för besökaren att få riktigt bra vyer över staden. En av de bästa utsikterna fås utan tvekan från linbanesystemet Mi Teleférico som också är världens längsta linbana för kollektivtrafik. En av världens mest kända sjöar, Titicaca, är ett populärt utflyktsmål för den som besöker La Paz.

Visum

Nordiska medborgare får stanna i Bolivia i 90 dagar utan visum.

Säsong

Bästa perioden att besöka La Paz är mellan maj och oktober. Augusti är absolut högsäsong och priserna i landet är generellt högre under denna period än resten av året.

Ta sig runt

I La Paz kan du ta dig runt med minibussarna micros som kör i princip överallt i staden. En tur med en micro kostar bara några kronor. Ett annat alternativ är taxivarianten trufi som skyltar med sina körsträckor på en skylt på taket eller vindrutan. En tur runt La Paz med en trufi kostar något mer än med en micro, men det handlar fortfarande om bara några kronor. Det finns även traditionella taxibilar i La Paz. La Paz är en stad som med fördel även kan utforskas till fots.

Öppettider

De flesta affärer håller öppet mellan 09.00 och 19.00 på vardagar. Vissa håller stängt under två timmar mellan 12.00 och 14.00. Större köpcenter och mataffärer kan ha generösare öppettider.

Dricks

Tio procent extra på restaurangnotan förväntas. Även hotellpersonal och taxichaufförer förväntar sig dricks.

Information och nödfall

Sveriges ambassad

Avenida Arce 2631 Edificio Multicine, Piso 11, San Jorge

La Paz

Tel: +591 2 297 96 30

Sevärdheter (topp 5)    

 1. Plaza Murillo

Stadens huvudtorg är den bästa utgångspunkten för förstagångsbesökaren i La Paz. Här finns flera caféer, restauranger och museer att kolla in.

2. Mercardo de Hechecería

En utomhusmarknad utan dess like. Här hittar du allt från örtmediciner till mumifierade lamafoster som sägs bringa tur till den som begraver dem under sitt hus...

3. Museo Nacional de Folklore

Ta en närmare titt på Bolivias traditioner och spännande kultur på detta lilla museum. Museet inhyser bland annat över 3000 år gamla tyger.

4. Killi Killi

Vandra upp till utkiksplatsen Mirador Killi Killi för den bästa utsikten för La Paz.

5. Valle de Luna

Strax utanför La Paz ligger detta bisarra landskap med enorma stenformationer och grottor. Det går bussar hit från La Paz och det anordnas även guidade turer.

Snabb fakta

Invånare

Cirka 900 000

Valuta

Boliviano

Landsnummer

591

Religion

Majoriteten är katoliker.

Tidsskillnad

UTC -4

Officiellt språk

Spanska 

mer

 Spara! Flexibel gällande destination?

från 11.507 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande La Paz

Hotell i La Paz

Car hire in La Paz