Sök flyg

Returtyp

Flyg till Gran Canaria Las Palmas

Gran Canaria, välkommen till vulkanön i den spanska ögruppen Kanarieöarna! På denna ”mikrokontinent” finns ett varierat landskapsscenario, storstad, fiskebyar, stränder, stadspuls och sol. Välkommen!

Visum

Visum krävs ej av svenska medborgare.

Säsong

Inte för intet kallas Gran Canaria ”Vårens ö”. Det milda klimatet och den solsäkra södra kusten lockar till besök året runt. Frusna nordbor söker sig helst hit i perioden december till mars.

Ta sig runt

Den runda ön är som en minikontinent med olika scenarion och platser att se och upptäcka. Du kan antingen hyra bil för egna utfärder på ön eller använda lokalbuss, bussnätet är mycket väl utbyggt. Turiststäderna är däremot promenadvänliga med barer, restauranger och shopping på rad, ofta längs stranden, vilket inbjuder till bekvämt strosande på väg till och från solstolen. Och har du lockats att gå för långt finns det gott om taxin.

Öppettider

De flesta butiker håller öppet måndagar till lördag 09.30-13.30 och 16.30-20.00. Köpcentrum oftast 10.00-21.00. 

Dricks

Det finns inget uttalat regelverk gällande dricks här på Gran Canaria. Är du nöjd med servicen på restaurangen eller utflykten kan du lämna en slant eller jämna upp slutsumman på notan. Det är både välkommet och uppskattat.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Svenska konsulatet på Gran Canaria, Luis Morote 6, Las Palmas, Telefon +34-928-26 17 51

Sevärdheter


1. Aqualand i Maspalomas är det självklara utflyktsmålet för dig som reser med barn, eller med barnasinnet kvar. Pooler och vattenbanor passar alla, här finns något både för den försiktige och för den våghalsige. Räkna med att spendera hela dagen här, det finns mat, dryck och butiker i parken och parkeringen bjuder man på. 

2. Marknaden i Arguineguin, fiskebyn som blivit mer turistort men lyckats hålla charmen i den ursprungliga stadskärnan. Ta båten hit och besök den livliga marknaden (tisdagar) eller bara strosa runt och ta en bit mat på någon av

fiskrestaurangerna i hamnen medan du betraktar folkvimlet.

3. Sanddynerna i Maspalomas, ett guldgnistrande landskap skapat av sand från Sahara, breder ut sig mellan Maspalomas och Playa del Inglés. Den kilometerlånga stranden inbjuder till sol och bad, promenader, windsurfing och avkoppling. Sparka av dig skorna, borra ner tårna och njut!

4. Casa de Colón, Columbus hus. Känn historiens vingslag och förundras över de verktyg och hjälpmedel Kristoffer Columbus hade till buds under sina upptäcktsfärder. Här i huset, som sägs ha hyst honom under en tid då skeppet reparerades, har man samlat fartygsmodeller, sjökort, navigationsinstrument och annat med koppling till sjöfararens upptäcktsfärder och öns historia.

5. Vegueta inbjuder till romantiska promenader på smala gator i en pittoresk miljö. Las Palmas äldsta stadsdel, är ett mysigt område fullt av överraskningar. Den här delen av Las Palmas präglas av blomstrande gårdar, charmiga torg och förtrollande arkitektur med sniderier och utsmyckningar. 

Billiga flyg till Gran Canaria Las Palmas från:

från 1.125 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Gran Canaria Las Palmas

Hotell i Gran Canaria

Biluthyrning i Gran Canaria Las Palmas

Bilder av El coleccionista de instantes