Sök flyg

Returtyp
Los Angeles

Flyg till Los Angeles International

Los Angeles, välkommen till Änglarnas stad! USAs näst största stad belägen i södra Kalifornien.

Visum

För svenska medborgare gäller det s.k.Visa Waiver-programmet vid inresa till USA, vilket innebär att visum vanligtvis inte behövs för vanliga turist- eller affärsresor på kortare tid än 90 dagar. Däremot är det dock obligatoriskt för alla som reser från Sverige att ansöka om godkännande innan man påbörjar sin resa till USA. Ansökan om resetillstånd görs på internet via systemet ESTA i god tid före avresan. Information om ESTA finns på www.esta.us/svenska.html.

Säsong

Med sitt subtropiska medelhavsklimat är Los Angeles behagligt att besöka året runt. December till mars kan vara svalare och ha inslag av kortare regn men tack vare bergskedjorna runtom är det sällan molnigt och ofta lite varmare än i andra städer på samma breddgrad.

Ta sig runt

Med tunnelbana eller buss kommer du enkelt runt bland stadens alla sevärdheter eller direkt till beachen. 

Öppettider

Butiker har normalt öppet kl 09.00-18.00 på vardagar, och kl 09.00-13.00 på lördagar. Många shoppingcentra och större butiker har mer generösa öppettider och även söndagsöppet. Tänk dock på att mindre butiker kan hålla stängt på söndagar. 

Dricks

Dricksen ingår inte utan adderas på restaurangnotan och bör uppgå till 20%.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 911

Polis +1 213 485 2121


Ambulans 911


Brandkår 911


Svenska konsulatet (i San Diego), 9625 Black Mountain Road, suite 306, tel +1 858 271-1573

Sevärdheter


1. Universal Studios. Ett Hollywoodkoncentrat fyllt med energi och upplevelser. Här charmas både gammal och ung av igenkännandets glädje i filmens magiska värld, låt pirrande åkattraktioner och proffsiga shower fylla en dag eller två på din resa. Under högsäsong kan det vara värt att satsa på ett ”Front of line” pass här för att slippa

köerna.

2. Santa Monica. Vill du ha beachupplevelsen i storstaden är Santa Monica ditt mål! Den långa inbjudande stranden lockar till sol och bad. När du vill ha mer aktivitet kan du mingla runt på Santa Monica Pier, åka pariserhjul, ta en drink, shoppa, fiska, se på människor och njuta av den salta Stillahavsbrisen.

3. Getty Center, ett centrum för konst med spännande arkitektur, makalösa samlingar och en spektakulär park. I museet visas olika utställningar och parken förändras ständigt. Låt dig förföras av parkens synintryck, ljud och dofter på väg in till gallerierna. Vill du fördjupa dig ytterligare kan du även besöka Getty Villa, ett återskapat antikt romerskt lantställe. Även här finns fantastiska samlingar, en svalkande trädgård, butik och restaurang.

4. Rodeo Drive, bekväma skor och ett nytankat kreditkort är ett måste för ditt äventyr här. Vem minns inte Julia Roberts första stapplande shoppingförsök på Rodeo Drive i filmen Pretty Woman? Det är dock helt ok att bara fönstershoppa, insupa atmosfären och kändisspana här på världens kanske mest berömda shoppinggata. 

5. Disneyland, över 515 miljoner besökare (december 2014) kan inte ha fel! Sedan starten 1955 har så många träffat Kalle Anka och hans vänner, besökt Törnrosas skimrande slott och glatts åt shower, fyrverkerier och parader. En av världens mest populära besöksmål ligger här i Los Angeles. Ett besök i parken blir precis så perfekt som det ska vara - både om du reser med familjen eller bara vuxna. Man kan inte annat än förtrollas här där drömmar vävs ihop med verklighet och vardagen stannar utanför grinden. 

mer

Billiga flyg till Los Angeles International från:

från 3.621 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Los Angeles International

Hotell i Los Angeles

Car hire in Los Angeles International

Bilder av flickr/belboo