Sök flyg

Returtyp
Flyg till Frankfurt am Main

Flyg till Frankfurt am Main

Frankfurt - välkommen till staden som arrangerat mässor sedan medeltiden. Här finns Messe Frankfurt, ett av världens största mässkomplex. Med sitt läge vid floden Main i västra Tyskland kallas staden även Frankfurt am Main. Och med glimten i ögat ibland även Bankfurt eftersom många stora banker är etablerade i staden.

Visum

Visum behövs inte vid turistbesök till Frankfurt.

Säsong

Frankfurts egentliga turistsäsong räcker från tidig vår till sen höst men staden är värd besök även resten av året.

Ta sig runt

I Frankfurt finns lokaltrafik i ett nätverk som täcker staden och du kan välja på buss, tunnelbana och spårvagn. Turistkortet Frankfurt Card ger dig som besökare förmånliga resor och många andra erbjudanden. Titta efter det redan på flygplatsen.

Öppettider

Vardagar öppet 09.00-19.00, lördagar lite kortare och söndagar stängt.

Dricks

Service och moms ingår i priset på barer och restauranger. Det är dock vanligt att man rundar upp till en full euro genom att plussa på 5-10% på notans belopp.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Polis 112


Ambulans 112


Brandkår 112


Svenska Konsulat i Frankfurt am Main, Telefon (+49) 69 79 40 26 15

Sevärdheter


En stad med både djup och bredd i sin historia har mycket att se, upptäcka och uppleva.

1. Börja med Altstadt, Gamla Staden. Följ gatan Markt tvärs genom området och njut vandringen längs gotiska stenhus, domkyrkor och museer. I Altstadt finns även ett rikt utbud för den som är sugen på shopping. Fortsätt sedan med innerstaden - toppmoderna skyskrapor är en magnifik syn och minns att staden ibland på skoj kallas Mainhattan då dess skyline nog känns mer amerikansk än europeisk pga byggnationen på höjden.

2. Maintower med sina 200 meter är en av karaktärerna i panoramat. Skyskrapan är inte bara en del av stadens finansiella centrum utan erbjuder även upplevelser inom kultur och mat och dessutom en enastående utsikt.

3. Frankfurt Zoo, en av de äldsta i världen, är hem för över 500 arter och mer än 4500 djur. För gammal och för ung, kom och besök pingviner och krokodiler, fåglar och giraffer. I den unika Grzimekbyggnaden har dag bytts till natt och du kan se fladdermöss och andra nattdjur i sitt naturliga element. Och för krokodilerna i Exotarium härjar dagligen tropiska stormar för deras trivsel.

4. Den modiga besökaren väljer kanske ett museum där du inte kan se någonting. Konstigt - inte alls. På Dialog Museum är det svart som på natten och du ledsagas runt utställningen av en blind guide. Här får du uppleva vardagen på ett helt nytt sätt.

5. Städel Museum, ett av Tysklands ledande konstmuseer är en av attraktionerna i Frankfurts museumskvarter. Utforska 700 år av europeisk konsthistoria, res från medeltid via renässans, barock och klassisk modernism fram tills idag.

Samlingen innehåller verk av bland andra Monet, Picasso, Botticelli och många fler. Museet fokuserar på att dela med sig av sin kunskap och håller ofta specialvisningar - bekanta dig gärna deras program för att se om just ditt intresseområde står på tur. 

mer

Billiga flyg till Frankfurt am Main från:

 Reseguide Frankfurt

Römer Townhall Frankfurt
Frankfurt Museum
Frankfurt Main Tower
Frankfurt, eller Frankfurt am Main för att vara exakt, är en livlig metropol i hjärtat av Europa, känd över hela världen för sina spännande och ovanliga kontraster. Här, vid den majestätiska floden Main, är tradition och modernitet, handel och kultur, aktivitet och lugn alla harmoniskt sammankopplade med internationella mässor och ... Frankfurt am Main stadsguide

från 287 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Frankfurt am Main

Hotell i Frankfurt am Main

Car hire in Frankfurt am Main

Bilder av flickr/twicepix