Sökning

Avresa

Resenärer

Reseklass

  • Kontrollera pris (nya fönster)
Billiga flyg med Skyscanner

Flyg till Guangzhou

De flesta känner till staden Guangzhou bättre under dess gamla namn, Kanton. Denna livliga och blomstrande stad är med sina 12 miljoner invånare den tredje största i Kina och en viktig hamnstad vid Pärlflodsdeltat. Genom dess närhet till Sydkinesiska havet, Hong Kong och Macau är Guangzhou även det politiska, ekonomiska och kulturella centret i Guangdongprovinsen.

 

Visum

Svenska medborgare behöver visum för att besöka Kina. Detta söker man på China Visa Application Service Center i Stockholm eller i Göteborg.

 

Säsong

De bästa perioderna för ett besök till Guangzhou är mars till april och oktober till december. Mellan maj till september infaller monsunperioden med mycket höga temperaturer och mycket regn.

 

Ta sig runt

Det är långt mellan sevärdheterna i Guangzhou så det bästa sättet att ta sig fram är med tunnelbanan Metro. För att åka med kollektivtrafiken behöver du magnetkortet Lingnan Tong·Yang Cheng Tong, som du laddar med valfritt belopp i automater.

 

Öppettider

Affärer har öppet från 8.00 till 19.00 ( måndag-lördag), men enstaka affärer har längre öppettider, så som även några affärer har öppet på söndagar.

 

Dricks

Officiellt är det förbjudet att ge dricks i Kina, men både restauranger och taxichaufförer värdesätter dricks. Det är även en bra idé att lägga några slantar till städpersonalen på hotellen där det ofta är mycket dåligt betalat.

 

Nödnummer:

Polis: 110

Brand: 119

 

 

Sevärdheter (topp5)

 

Temple of Six Banyan Trees:

Detta är ett av de fyra buddisttemplen som finns i Guangzhou. Sedan templet byggdes år 537 har det byggts om och bytt namn ett flertal gånger.

 

Yuexiu Park

Detta är Guangzhous största park. Den har tre konstgjorda sjöar och sju kullar. Förutom dess vackra natur är denna park även känd för sina kulturella reliker. Inuti parken finns det så kallade

Zhenhaitornet, som är 28 meter högt och byggdes år 1380. Inuti tornet finns Guangzhou museum, som har reliker och dokument från Guangzhous över 2.000 år långa historia.

 

Pearl River

Pearl River heter Kinas tredje längsta flod. Den består av fyra separata flodsystem; Xi River, Liuxi River, Bei River och Dong River. Samtliga flodsystem möts i Guangzhou, där de bildar en flod på ca 70 kilometer som mynnar ut i det Sydkinesiska havet. Pearl River har tio broar som med sina neonlampor lyser upp floden på ett regnbågsliknande sätt när mörkret faller.

 

White Cloud Mountain

Sedan urminnes tider har White Cloud Mountain, som ligger ca 17 kilometer norr om staden, varit en av de mest kända platserna vad gäller vacker natur i Guangzhou. Berget har fått sitt namn av det att faktum att det omges av luftiga moln varje gång solen skiner efter att det har regnat.

 

Bra shopping

Tack vare influenser från närliggande Hong Kong har konsumtionen ökat avsevärt i Guangzhou under de senaste åren. Staden är nu lite av ett shoppingparadis där det går att hitta mängder av kvalitetsvaror till överkomliga priser. Ett tips om du besöker Guangzhou är därför att spendera lite tid på shopping och undersöka dess utbud av till exempel kläder, kosmetika, möbler och elektronik.

 

 

Snabbfakta

Invånare: Cirka 12 miljoner.

Valuta: Yuan.

Landsnummer: 86.

Religion: Officiellt finns inga religioner representerade i Kina, men ändå är de flesta invånarna taoister och buddhister.

Tidsskillnad: + 7 timmar.

Officiellt språk: Kinesiska och mandarin.

mer

Billiga flyg till Guangzhou från:

från 3.452 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Guangzhou

Hotell i Guangzhou

Car hire in Guangzhou